Szolgáltatások

KÜLTÉRI ÉS BELTÉRI ÜVEGKORLÁT


Funkcionális és esztétikus

Sok olyan tér létezik, ahol a korlát nem csak kapaszkodó. A lépcsők, galériák szabadon álló szélénél arra is szükség van, hogy a korlát védjen a leeséstől, és megakadályozza, hogy a felverődő por, vagy éppen a lejtett tárgyak lejussanak a magasból. A különböző rácsok vagy falak praktikusak ugyan, de főleg a mai, minimalista terekben gyakran teljesen idegenül hatnak. Ilyenkor az üvegkorlát a legjobb megoldás.

Mire jó az üvegkorlát?

Az üvegkorlát egy esztétikus és praktikus megoldás, amely anélkül teszi biztonságosabbá a teret, hogy optikailag leszűkítené azt. Az üvegkorlátot alkalmazhatjuk lépcsők szélén, födémek mentén, a galéria oldalánál, de akár olyan helyeken is, ahol finoman terelni kell a tömeget – például nagy csarnokok bejáratánál vagy olyan közösségi terekben, ahol gyakran alakulnak ki sorok.

Az üvegkorlát nagy előnye, hogy ha kell, már a padlótól indulva lezárja a teret, így a cipőre tapadt sár, a felmosóvíz, vagy a leejtett tárgyak sem jelentenek gondot, de attól sem kell tartani, hogy a gyerekek átpréselik magukat a térelválasztó alatt. Az üvegkorlát ráadásul úgy nyújtja ezeket az előnyöket, hogy szinte semmit sem von el a tér megvilágítottságából.

Kültéri üvegkorlát Beltéri üvegkorlát Lépcső menti üvegkorlát

Milyen típusú üvegkorlátok léteznek?

Természetesen az üvegkorlátoknak is több fajtája létezik, hogy a lehető legtöbb helyzetre, a lehető leglátványosabb megoldást tudják nyújtani. A modern technikának köszönhetően ma már akár olyan üvegkorlátot is létrehozhatunk, amely szinte láthatatlan, segítségével mégis izgalmas, biztonságos terek alakulnak ki a helyiségben.

A pontmegfogásos üvegkorlát

A pontmegfogásos üvegkorlát esetében a rögzítés csak néhány ponton történik. A pontok elhelyezhetők oszlopokon, vagy a födém szélén, a lépcső oldalán. Az ilyen üvegkorlátokat nagy, átlátható felületek, légiesség, és modern megjelenés jellemzik. Ideálisak kis térbe, ahol egy nagyobb tartószerkezet túl sok figyelmet kapna, de akkor is ezt az üvegkorlát-típust ajánljuk, ha kifejezetten dekoratív, modern hatású korlátra vágyik.

Rejtett rögzítésű üvegkorlát

A rejtett rögzítésű üvegkorlát olyan látszatot kelt, mintha a semmiben lebegne. Napjainkban ez az egyik legdivatosabb üvegkorlát-típus, hiszen különleges megjelenést biztosít, de ha kell, teljesen észrevétlen marad. Ez a korlát ideális kimondottan kis helyekre, például pici, de galériás lakásokba, vagy oda is, ahol direkt nagy és fényes terekre van szükség, mint a kiállítóhelyek, kávézók esetében.

Oszlopos üvegkorlát

A hagyományos, oszlopos üvegkorlát már sok térből ismerős lehet. Bár ez a legrégebben alkalmazott üvegkorlát forma, jó variálhatóságnak és az egyre modernebb anyagoknak köszönhetően sosem megy ki a divatból. Az egyszerű, oszlopos üvegkorlát segítségével szinte bármilyen vonalvezetésű, bonyolultabb teret is kényelmesebbé és biztonságosabbá tehetünk, ráadásul ez az üvegkorlát rendszer az egyik leginkább időtálló, legjobban javítható és átépíthető fajta.

Esztétikus üvegkorlát beltérben Glassworld üvegkorlát Gyönyörű kültéri üvegkorlát

Mikor döntsünk az üvegkorlát mellett?

  • Modern megjelenésű terek esetében. Az üvegkorlát jól illeszkedik a modern, minimalista belsőépítészeti trendekhez, és jól mutat az új, több természetes fénnyel rendelkező építészeti megoldások kiegészítőjeként.
  • Ha biztonságos teret szeretnénk kialakítani. A földig érő üvegkorlát megvéd a lezuhanó tárgyaktól, a felverődő portól, fröccsenésektől. Az otthonokban is jó megoldás: az üvegkorlátra nehezebb felmászni, viszont könnyebben tisztán tartható, mint a rácsos, bonyolult szerkezetű korlátok. Nem csak a háziállatok, de a gyerekek számára is sokkal biztonságosabb, mint a rácsos kapaszkodók.
  • Ha a kilátás is fontos. Tetőkre, kiállítótermekbe, panorámás helyiségekbe az üvegkorlát az egyik legesztétikusabb biztonsági és térelválasztó megoldás, hiszen semmit sem takar el a kilátásból.
Tekintse meg a kínálatunkban szereplő üveglépcsőket és üvegfödémeket!

A kép(ek)re kattintva a galéria megnyílik