Szolgáltatások

ÜVEGFAL


Belsőépítészet természetesen

Az üvegfallal az épület egyik legnagyobb kincsét, a bejutó természetes fényt őrizhetjük meg, ezáltal pedig olyan tereket hozhatunk létre, amelyekben mindenki jól érezheti magát. Az üvegfal legnagyobb előnye, hogy tökéletesen képes szigetelni a hangot, a szagokat és a hőmérsékletet is, a tereket mégsem választja el egymástól hermetikusan. Ennek köszönhetően a mesterséges klimatizálás, megvilágítás és illatosítás világában is emberléptékű, egészséges, jól használható tereket kaphatunk.

Az üvegfal és a természetes fény előnyei

Bár ma már számos modern világítástechnikai megoldás létezik, semmi sem pótolhatja igazán a természetes fényt. A fény szabályozza az alvás-ébrenlét ciklusunkat, a jó megvilágítás védi a szemünk egészségét, az átlátható, világos, szép napfényes terek pedig barátságosabb, motiválóbb életteret, munkakörnyezetet teremtenek.

A napfényes, nagy terek praktikusak, de ahhoz, hogy igazán jól használhatóak legyenek, gyakran szükség van arra, hogy valahogyan felosszuk azokat. Ilyenkor az üvegfal az egyik legpraktikusabb megoldás. A modern, tartós és esztétikus üvegfalak ugyanis akár teljesen képesek szigetelni a hangot, az illatokat és a levegő áramlását, ugyanakkor ha kell, tökéletes átláthatóságot biztosítanak.

Designos üvegfal Térelválasztó üvegfal

Hol praktikus megoldás az üvegfal?

Üvegfallal leggyakrabban nagy területű munkahelyeken, például kórházakban, irodákban találkozunk. Ezeken a helyeken általában arra van szükség, hogy az ott dolgozók átlássák azt, mi zajlik körülöttük, ugyanakkor a zaj, szagok, hőmérsékleti igények miatt az is fontos, hogy a terek elválasztottak legyenek.

Természetesen az üvegfal a lakberendezésben is kiválóan használható. A kisméretű, egy terű stúdiólakásokban például valóságos áldás, ha úgy tudjuk kissé felosztani a teret, hogy közben nem veszítünk értékes fényt, de az amerikai konyha szag- és hőszigetelése is kiválóan megoldható egy esztétikus üvegfallal.

Üvegfalak egymás mellett Üvegfal folyosón Üvegfal szakemberektől

Praktikus tippek üvegfalhoz

  • Az üvegfalnak nem feltétlenül kell átlátszónak lennie. Az üvegajtókhoz hasonlóan az üvegfal is mattítható, mintázható homokfújással. Még az épphogy csak átlátszó felületek is jelentős fénymennyiség átjutását teszik lehetővé, viszont segítenek abban, hogy a fal túloldalán zajló mozgás ne zavarja a mögötte tartózkodókat.
  • Az üvegfal biztonságot teremt. A modern technikának köszönhetően az üvegfal ma már nem feltétlenül csak egy egyszerű, négyszögletes ablaktábla-féleség lehet. A korszerű megoldásoknak hála, könnyűszerrel építhetünk üvegfalat lépcsők mellé, tetőtérbe, vagy más, szabálytalanabb alakú területre is. Így alkalmazva az üveget oda is falat húzhatunk, ahol más esetben nem szívesen zárnánk el a fény útját: például a padlásfeljáró szélénél, vagy a galéria oldalánál. Egy jól megválasztott üvegfal elég, hogy ne kelljen aggódnunk a gyerekek biztonságáért, figyelmetlenebb, nehezebben mozgó vendégeink balesetvédelméért.
  • Üvegfallal spórolhatunk. Az üvegfal segítéségével kisebb, praktikusabb tereket hozhatunk létre, anélkül, hogy szép, tágas helyiségeinket fel kellene áldoznunk. A kisebb terek fűtése, légkondicionálása sokkal hatékonyabb, így ezeken a költségeken hosszú távon sokat spórolhatunk.
Tekintse meg az irodai üvegfalakat is a termékeink között!

A kép(ek)re kattintva a galéria megnyílik