Szolgáltatások

ÜVEGAJTÓ


Tanácsok üvegajtó választásához

Az üvegajtó praktikus és esztétikus megoldás, hiszen ezeknek a nyílászáróknak a hagyományos ajtókkal szemben számos előnye van. Az üveg átengedi a fényt és nagyobbnak mutatja a teret. Az üvegajtó sima felületének köszönhetően könnyen tisztán tartható, és sokkal jobban ellenáll a melegnek és a hőmérsékletváltozásnak, mint a fából készült nyílászárók. A különböző típusú üvegajtók minden térbe jól illeszkednek, megfelelő kivitelezés mellett pedig időtállóak és dekoratívak is.

Mikor válasszam az üvegajtót?

  • Ha a berendezendő tér szűk, vagy sötét. Az üvegajtó átengedi a fényt és kilátást biztosít a helyiségből, de szigeteli a levegő útját és a hangot. Ezek a tulajdonságai tökéletesen alkalmassá teszik arra, hogy szűkebb nyilvános tereket (irodai telefonszobát, sötétebb folyosószakaszt, pici területű dolgozószobát) szigeteljünk vele.
  • Vizesblokkba, szaunába, konyhába. Ezeken a helyeken az ajtóknak komoly igénybevételt kell kiállniuk. A fa ajtók a nedves, meleg, gőznek és párának kitett helyiségben hamar tönkremennek, míg a műanyag ajtók nem esztétikusak, hamar kopnak és nehéz őket takarítani. Az üvegajtó ezekbe a terekbe dekoratív és tartós megoldás, ráadásul a felületet is néhány egyszerű mozdulattal megtisztíthatjuk.
  • Ha közös tereket szeretne berendezni. Az üvegajtó segít akkor is, ha olyan teret szeretnénk kialakítani, amely az ott tartózkodók számára jól átlátható, de néha szükség van a szeparálásra. A különböző típusú üvegajtók kiválóak irodák belső tereinek elválasztásához, nagy alapterületű nappalik felosztásához, de akár vendéglátóhelyek belső rendjének kialakításához is.

Üvegajtó Üvegajtó a fürdőben Profi módon beépített üvegajtó

Melyik a legjobb üvegajtó a számomra?

Erre a kérdésre egyszerű a válasz: mindig az a legjobb üvegajtó, amelyik stílusában, rendeltetésében és funkciójában a legjobban illik az adott térbe. Kínálatunkban az összes főbb üvegajtó típus szerepel, akár kültéri, akár beltéri használata keres is megoldást. Ismerkedjen meg az üvegajtók típusaival, és válassza azt, amelyiket a legpraktikusabbnak találja!

Keretnélküli üvegajtó

Ezeknek az üvegajtóknak az egyik legfőbb előnye, hogy a keretnélküli kialakítás miatt szinte láthatatlanok. Kisebb terekbe, folyosókra ezek az üvegajtók a legpraktikusabbak, hiszen a lehető legkevesebb fényt veszik el.

Keretnélküli, tokra szerelt üvegajtó

Ezek az üvegajtók egy könnyed megjelenésű, alumínium, rozsdamentes acél, vagy fa tokra vannak szerelve, így ez az üvegajtó típus már nem csupán térelválasztásra alkalmas: a hangot és a levegőt is kiválóan szigeteli.

Keretnélküli üveg tolóajtó

Ez az üvegajtó fajta akkor a legjobb megoldás, ha a nyíló ajtók túl nagy helyet foglalnának el. Ezek az üvegajtók egy- vagy kétszárnyúak, és falban futó vagy automata sínen is mozgathatók, hogy minél esztétikusabb térelválasztást tegyenek lehetővé. Ezek az ajtók ideálisak nagyobb terek felosztására is, ha például egyterű irodát szeretnénk praktikusan szeparálni. Az üvegajtót akár üvegfallal együtt, vagy annak kiváltásra is alkalmazhatjuk, még kellemesebb környezetet alakítva ki.

Keretnélküli wellness üvegajtó

Ezeket az üvegajtókat kifejezetten a ma divatos wellness szolgáltatások igényeinek megfelelően tervezték: jól ellenállnak a szauna melegének, a gőzkabin párájának, a sókamra telített levegőjének, ugyanakkor látványosak és jól tisztíthatóak.

Üvegajtó a házfalba építve Homokfúvott üvegajtó Üveg bejárati ajtó

Lehet egy üvegajtót díszíteni?

Az üvegajtó egyik legnagyobb előnye éppen az, hogy nem feltűnő. Ennek ellenére természetesen számos olyan módszer létezik, amellyel ez az ajtótípus is egyedivé tehető.

A homokfúvott üvegajtó

A homokfúvás során az üveg felületére magas nyomású sűrített levegővel homokot fújnak. Ettől az üvegajtó felületén apró sérülések keletkeznek, tehát az üveg a kezelt felületen mattá válik. Ez a technika kiválóan alkalmas például arra, hogy a vizesblokkok üvegajtóinak teljes felületét átlátszatlanná tegyük, de akár mintákat, például geometriai formákat is kialakíthatunk a felületen. Sőt! Akár arra is lehetőség van, hogy az üvegajtón a cégünk logóját, vagy valamilyen egyedi feliratot helyezzünk el.

A savmart üvegajtó

A savmart, vagy savmaratott üvegajtó esetében a homokfújáshoz hasonló hatást úgy érik el, hogy erős savval munkálják meg az üveg felületét, így az szintén mattabbá tehető. A homokfújást és a savmarást kombinálni is lehet, hiszen ha a homokkal kezelt üvegajtó-felületet savval maratjuk, a matt felületet újra átlátszóvá tehetjük. Ha a két technikát megfelelő precizitással alkalmazzák együtt, akár egészen élethű, egyedi képet is létrehozhatunk.

Lehet egy üvegajtót díszíteni?

  • Ha nyilvános térbe szeretnénk üvegajtót elhelyezni, érdemes a szárnyas ajtókra feltűnő, kényelmes ajtónyitó fogantyút választani – így elkerülhetjük, hogy a látogatók összefogdossák az ajtót.
  • A modern üvegajtók már jól szabályozhatóan nyílnak és záródnak, erős anyagból készültek, így gyerekek számára sem jelentenek felesleges veszélyt. A régi, fémkeretes üvegajtók még könnyen csapódnak vagy törnek. Ha ilyen van a környezetünkben, érdemes modernebb, edzett üvegajtóra cseréltetni.
  • Ha aggódunk amiatt, hogy a matt üvegajtó mégis túl sokat sejtet például a szaunában vagy az öltöző helyiségben, érdemes úgy alakítani a helyiség világítását, hogy az ajtóra is sok fény jusson, így még kevesebb látható abból, ami bent történik.
Tekintse meg a kínálatunkban található zuhanyajtókat, zuhanykabinokat és zuhanyfalakat is !

A kép(ek)re kattintva a galéria megnyílik